fredag 29 april 2016
Merguez och Chorizo
Jag har idag gjort de sista korv-förberedelserna inför morgondagens fest. Ikväll lagade jag en Merguez och en Chorizo. Här kommer recepten:
Merguez
600 g högrev
600 g lamm framlägg
200 g späck
0,5 dl skorpsmulor
3 krm mald ingefära
3 krm lökpulver
2 krm mald koriander
3 krm kanel
4 tsl paprikapulver
2 krossade vitlöksklyftor
1,5 tsm sambal oelek
0,5 tsk rosmarin
10 g salt
4 dl vatten
Chorizo
900 g gris kassler
100 g späck
0,5 dl skorpsmulor
3 krm mald ingefära
3 krm lökpulver
3 krm mald koriander
0,5 dl hackad paprika
1 tsk oregano
3 krm spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
2 tsk sambal oelek
1 msk ljus balsamvinäger
4 dl vatten
Nu har jag tre olika korvar som kommer att grillas imorgon: Salsiccia, Merguez och Chorizo. Blir spännande att höra vad gästerna tycker om korvarna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar