lördag 6 februari 2016
Älgkorvar
Så är det äntligen dags att göra älgkorv :) Jag har 1400 g älgstek så det kommer att bli två olika korvar.
Allt är klart för att börja mala köttet tillsammans med grisspäck.
Det första receptet: Älgen 1
700 g älgkött
ca 200 g grisspäck
12 g salt
svartpeppar
ca 2 krm krossade enbär
ca 2 krm timjan
1 krm mald ingefära
1 krm muskot
lite mald nejlika
2 krm lökpulver
1,5 dl rödvin
1,5 dl vatten
Älgen 2
700 g älgkött
ca 200 g späck
10 g salt
1 krm av vardera:
paprikapulver
svartpeppar
lökpulver
chili
spiskummin
enbär
4 skivor hackad parmaskinka
2 dl mörkt öl
1 dl vatten
0,5 krossad vitlöksklyfta
Så här vackra blev korvarna :)
Nu återstår det bara att steka dom och äta tillsammans med rostade rotsaker. Återkommer med hur de smakade.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar