lördag 27 februari 2016
Salsiccia och Chorizo
Äntligen fick jag tid att laga lite korv igen. Det blev de två korvtyperna jag gjorde först som jag ville modifiera lite. Här kommer recepten:
Salsiccia
750 g gris kassler
50 g späck
1 tsk fänkålsfrö
0,5 tsk rosmarin
1 krossad vitlöksklyfta
9 g salt
svartpeppar
lite riven muskotnöt
1 msk rödvinsvinäger
1,5 dl vatten
Chorizo
750 g gris kassler
50 g späck
0,5 tsk mald ingefära
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk mald koriander
2 msk hackad chili
1/4 dl hackad röd paprika
0,5 tsk oregano
0,5 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 msk rödvinsvinäger
8 g salt
1,5 dl vatten
Så här ser de ut
Nu är det bara att invänta kvällens gäster och så kommer korvarna att grillas samt serveras med rostade rotsaker. Återkommer med gästernas åsikter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar