lördag 6 februari 2016

Älgkorvar


Så är det äntligen dags att göra älgkorv :) Jag har 1400 g älgstek så det kommer att bli två olika korvar.

Allt är klart för att börja mala köttet tillsammans med grisspäck.

Det första receptet: Älgen 1

700 g älgkött
ca 200 g grisspäck
12 g salt
svartpeppar
ca 2 krm krossade enbär
ca 2 krm timjan
1 krm mald ingefära
1 krm muskot
lite mald nejlika
2 krm lökpulver
1,5 dl rödvin
1,5 dl vatten

Älgen 2

700 g älgkött
ca 200 g späck
10 g salt
1 krm av vardera:
paprikapulver
svartpeppar
lökpulver
chili
spiskummin
enbär
4 skivor hackad parmaskinka
2 dl mörkt öl
1 dl vatten
0,5 krossad vitlöksklyfta

Så här vackra blev korvarna :)



Nu återstår det bara att steka dom och äta tillsammans med rostade rotsaker. Återkommer med hur de smakade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar