lördag 27 februari 2016

Salsiccia och Chorizo


Äntligen fick jag tid att laga lite korv igen. Det blev de två korvtyperna jag gjorde först som jag ville modifiera lite. Här kommer recepten:

Salsiccia

750 g gris kassler
50 g späck
1 tsk fänkålsfrö
0,5 tsk rosmarin
1 krossad vitlöksklyfta
9 g salt
svartpeppar
lite riven muskotnöt
1 msk rödvinsvinäger
1,5 dl vatten

Chorizo

750 g gris kassler
50 g späck
0,5 tsk mald ingefära
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk mald koriander
2 msk hackad chili
1/4 dl hackad röd paprika
0,5 tsk oregano
0,5 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 msk rödvinsvinäger
8 g salt
1,5 dl vatten

Så här ser de ut

Nu är det bara att invänta kvällens gäster och så kommer korvarna att grillas samt serveras med rostade rotsaker. Återkommer med gästernas åsikter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar