lördag 12 mars 2016

Svamprisotto med grillat sidfläsk


Ikväll hade dottern beställt grillat lammkött så vi tog en promenad i det soliga vädret till vår lokala Citymarket. Där blev vi besvikna INGET lammkött. När jag frågade efter lammkött sade de att jag skulle återkomma närmare påsken... Tror inte jag gör det. Det fick då bli lite improvisation... Grillat marinerat sidfläsk, billigt och mycket gott. Här kommer receptet:

Marinad

soja
hoisinsås
vitlök
ingefära
citron
kanel

Allt blandas efter egen smak. Jag brukar bara blanda och smaka av tills det smakar som jag vill ha det. Sidfläsket får ligga några timmar i marinaden.


Svamprisotto

1 stjälk selleri
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 dl aborioris
1 tärning hönsbuljong + vatten
0,5 dl Noilly Prat (eller vitt vin)
trattkantareller
torkad timjan
riven parmesanost
smör

Fräs selleri och lös i olivolja tills de är mjuka. Tillsätt riset som får fräsa någon minut. Häll på vinet som får koka in. Sätt i svampen. Häll sedan på hönsbuljongen i omgångar som får koka in. När riset är al dente så tar man kastrullen av plattan och rör ner parmesanost och smör. Enligt mitt tycke skall det vara mycket parmesanost och "lagom" med smör :) Smaka av med svartpeppar. Om jag bara serverar svamprisotto brukar jag hälla över lite tryffelolja vid serveringen.

Köttet grillas:


 Så här ser portionen ut:


Den äldre av barnen önskade Crème brulée till efterrätt och så blev det :) Jag serverade den med en jordgubbs-choklad milkshake


Nu är vi alla mätta och belåtna :)

2 kommentarer:

  1. Grillat eller stekt sidfläsk är fantastiskt gott! Och så smakrikt i sig att enbart lite salt behövs enligt mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller helt med dig. Det är så gott med grillat sidfläsk. Har gjort många varianter och alla varit goda. Allt från bara lite salt till denna som jag grillade igår. Kan rekommendera ingefära och vitlök. Hoisinsåsen ger en god och lite karamelliserad yta :)

      Radera