lördag 16 april 2016

Grillad lammytterfilé med sparris


Grillat lamm med sparris, kan det bli bättre? Tror inte det :)

Så här gjorde jag kvällens middag:

Jag marinerade lammytterfilé i olivolja, soja, vitlök och rosmarin i ca 2 timmar.

Jag förkokade sparrisen i rejält saltat vatten (samt lite socker) innan de åkte på den heta grillen.



Ett anat tillbehör var baconinlindad champinjon. Champinjonen var fylld med auraost.


I bakgrunden syns ett lökpaket. Där finns klyftad gul- och rödlök, vitlöksklyftor olivolja, lite smör och salt. 


Lammfilén grillades snabbt och fick sedan vila 10 minuter under folie. Till sist grillade jag också lite Halloumi. 

Så här ser middagen ut på tallriken


Till efterrätt serverades grekisk yoghurt med lemoncurd, granatäppelkärnor och egengjord nötcrisp


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar