fredag 29 april 2016

Merguez och Chorizo


Jag har idag gjort de sista korv-förberedelserna inför morgondagens fest. Ikväll lagade jag en Merguez och en Chorizo. Här kommer recepten:

Merguez

600 g högrev
600 g  lamm framlägg
200 g späck
0,5 dl skorpsmulor
3 krm mald ingefära
3 krm lökpulver
2 krm mald koriander
3 krm kanel
4 tsl paprikapulver
2 krossade vitlöksklyftor
1,5 tsm sambal oelek
0,5 tsk rosmarin
10 g salt
4 dl vatten

Chorizo

900 g gris kassler
100 g späck
0,5 dl skorpsmulor
3 krm mald ingefära
3 krm lökpulver
3 krm mald koriander
0,5 dl hackad paprika
1 tsk oregano
3 krm spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
2 tsk sambal oelek
1 msk ljus balsamvinäger
4 dl vatten


Nu har jag tre olika korvar som kommer att grillas imorgon: Salsiccia, Merguez och Chorizo. Blir spännande att höra vad gästerna tycker om korvarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar