lördag 16 januari 2016

Hur smakade korvarna?

Korvarna var mycket goda. Båda hade mycket goda smaker. Jag använde följande recept

Salsiccia:

400 g kassler
100 g späck
0,5 tsk fänkålsfrö
0,5 tsk rosmarin
0,5 klyfta vitlök
9 g salt
0,5 dl vatten

Chorizo

400 g kassler
100 g späck
0,25 tsk malen ingefära
0,25 tsk lökpulver
1 krm koriander
Vitpeppar
Ca 0,5 msk hackad chili
Ca 0.25 dl hackad röd paprika
0,5 tsk oregano
0,25 tsk spiskummin
0,5 tsk paprikapulver
0,75 msk rödvinsvinäger
9 g salt
0,5 dl vatten

I båda recepten tyckte vi att det var lite för mycket salt. Detta kommer vi att minska nästa gång. Smakerna i Chorizon var bra men vi märkte att man kan nog öka lite i mängden kryddor samt göra den starkare nästa gång.

Jag serverade korvarna med varm surkål och en curry-senap-majonnäs.


Ett mycket lyckat första försök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar