lördag 23 januari 2016

Lammkorv

Har under veckan tänkt mycket på vad jag skall göra för korv. En vegetarisk korv skulle vara intressant att göra. Måste bara undersöka var jag kan hitta något fjälster som kommer från djur. Fast å andra sidan så äter jag kött så grisfjälster fungerar bra hos oss :)

Eftersom en i familjen önskade lammkorv så blev det en sådan idag. Lammbog och lammfjälster införskaffades.


Köttet styckades i lämpliga bitar. Benbitarna kokade jag en buljong av. Konstaterade att lammfjälstret var för smalt till det korvhorn kom följde med min köttkvarn, så det åkte i frysen för vänta på ett smalare horn. Som tur var så blev det en del grisfjälster kvar från förra helgen som jag satt i frysen så det blev att tina upp den i stället.

Korven som jag gjorde idag blev en variant av Merguez. Mitt recept blev:

640 g lammkött
180 g späck 
ca 2 krm malen ingefära
ca 2 krm lökpulver
1 krm malen koriander
"lite" vitpeppar
1 tsk spiskummin
2 krm kanel
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk paprikapulver
1 vitlök
ca 1 tsk sambal oelek
7 g salt
1 dl vatten


Korvarna såg bättre ut idag än förra veckan. Det kan bero på att jag hade lite lösare smet idag.

Jag serverade korvarna med lite rostade rotsaker.


Korvarna var mycket goda och barnen gillade dom. Jag tycke att den rökta paprikan lite tog över så nästa gång så minskar jag lite på den. Lite mera vitlök och sambal oelek skulle inte vara fel... :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar